Αιτήσεις

Σπουδές στην Ιταλία

“Προσανατόλισε το Μέλλον σου!” Επικοινωνήστε μαζί μας !

Στα πλαίσια των υπηρεσιών συμβουλευτικής και σπουδών που παρέχονται από το Κέντρο μας, συνεργάτης μας που ειδικεύεται στα θέματα σπουδών στην Ιταλία, η κα Τάνια Πολίτη, μπορεί σε άμεση συνεργασία και επικοινωνία με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Plan Career Center να:

1. Ενημερώσει για τα προαπαιτούμενα ένταξης στα Ιταλικά Πανεπιστήμια
2. Επιμεληθεί την αίτηση από την αρχή μέχρι το τέλος (διαδικαστικά, παρακολούθηση, μεταφράσεις πιστοποιητικών κτλ)
3. Προτείνει Πανεπιστήμια αναλόγως του αντικειμένου σπουδών
4. Συμβουλεύσει για θέματα διαμονής και διαβίωσης

Γιατί να επιλέξω την χώρα της Ιταλίας για να σπουδάσω?

H χώρα αυτή μπορεί να είναι πολύ υπερήφανη για το γεγονός ότι διαθέτει το αρχαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο. Πρόκειται βέβαια για το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το οποίο ιδρύθηκε το 1088 και ακόμη και σήμερα διατηρεί τη φήμη του και είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.  Επίσης, η Ιταλία είναι μία πανέμορφη ευρωπαϊκή – μεσογειακή χώρα, με παρόμοια κουλτούρα, σε  σχετικά κοντινή απόσταση από την Κύπρο και είναι εύκολα προσβάσιμη με απαευθείας πτήσεις. Τα χαμηλά δίδακτρα και το σχετικά χαμηλό κόστος ζωής, σε συνδυασμό με την εύκολη γλώσσα και την κοντινή απόσταση είναι παράγοντες που άρχισαν να φέρνουν την Ιταλία ψηλά στις προτιμήσεις γονιών και μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Τα Ιταλικά Πανεπιστήμια είναι αναγνωρισμένα διεθνώς και παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και βρίσκονται πολύ υψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.
  • Επιλογή της σχολής που επιθυμείτε χωρίς συμβιβασμούς.
  • Ευκολότερη εισαγωγή στις σχολές Αρχιτεκτονικής, Ιατρικής, Οδοντιατρικής
  • Ελεύθερη είσοδος χωρίς εξετάσεις στις περισσότερες σχολές των Ιταλικών Πανεπιστημίων (πχ Νομική, Πολυτεχνείο, Καλών Τεχνών κλπ)
  • Σπουδές και στα Αγγλικά σε Ιταλικά Πανεπιστήμια, με χαμηλότερο κόστος από άλλες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στην Ιταλία επικοινωνήστε μαζί μας και η ομάδα των έμπειρων Συμβούλων του Κέντρου μας θα σας ενημερώσει και θα σας καθοδηγήσει περαιτέρω για την εισαγωγή σας στο πανεπιστήμιο και στην σχολή της επιθυμίας σας.