Το Κέντρο μας

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Plan Career Center

“Προσανατόλισε το Μέλλον σου!” Επικοινωνήστε μαζί μας !

Η ιδέα του K.Kleanthous Plan Career Center γεννήθηκε μέσα από την παρατήρηση της πραγματικότητας αναφορικά με την έλλειψη μίας ενδελεχούς, έγκαιρης και έγκυρης σχολικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής. Αυτό που υπήρχε σε αφθονία ήταν γραφεία που αναλαμβάναν τις αιτήσεις για τελειόφοιτους μαθητές για χώρες του εξωτερικού και όχι συμβουλευτική από νωρίς. Για εμάς το έγκαιρο και το «νωρίς» είναι μετά τη Β’ Γυμνασίου.

Οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα με την υποχρέωση στα μέσα της Γ’ Γυμνασίου ο μαθητής να πρέπει να επιλέξει τον κλάδο του, η μετέπειτα επιλογή μαθημάτων για τις δύο τελευταίες χρονιές του Λυκείου και στη συνέχεια η επιλογή του αντικειμένου σπουδών, έχει καταστήσει τις υπηρεσίες του Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού επιβεβλημένες.

Ο Επαγγελματικός και Σχολικός Προσανατολισμός πρέπει να ξεκινά ιδανικά μετά το τέλος τη Β’ Γυμνασίου, όπου θα πρέπει να εξετάζονται οι επιλογές του μαθητή, το πού οδηγεί ο κάθε κλάδος στο Λύκειο ή η κάθε κατεύθυνση της Τεχνικής Σχολής (Θετική ή Πρακτική κατεύθυνση), ποια μαθήματα απαιτούνται για κάποιες συγκεκριμένες σπουδές και πού αυτές οι σπουδές μπορούν να οδηγήσουν τόσο σε επίπεδο μεταπτυχιακού όσο και σε επίπεδο εργοδότησης.

Περιληπτικά οι υπηρεσίες μας αφορούν:

  1. Παιδιά ηλικίας 11-13 ετών όπου κάνουμε το τεστ Μαθησιακών Στυλ 4Learning
  2. Γ’ Γυμνασίου – συμβουλευτική για επιλογή Κλάδου για το Λύκειο ή την επιλογή της Τεχνικής Σχολής με τις πολυπληθείς κατευθύνσεις
  3. Α’ Λυκείου – συμβουλευτική για επιλογή του ή των επιλεγομένου/νων μαθημάτων ή και αλλαγή κλάδου
  4. Β’ Λυκείου – συμβουλευτική για τα διάφορα επαγγέλματα και τις προοπτικές τους, εξετάζουμε τα ενδιαφέροντα του μαθητή χρησιμοποιώντας και μία σειρά από ψυχομετρικά εργαλεία (τεστ)
  5. Γ’ Λυκείου – επιλογή σπουδών, αιτήσεις για Παγκύπριες εξετάσεις και αιτήσεις για τα ελληνικά Πανεπιστήμια
  6. Επιλογή σπουδών σε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Κύπρο
  7. Ενήλικες – επιλογή μεταπτυχιακών σπουδών

Να σημειώσουμε ότι συμβουλευτική κάνουμε και σε παιδιά Ιδιωτικών Σχολείων για:

  1. Επιλογή των IGCSEs
  2. Επιλογή των A Levels
  3. Επιλογές σπουδών σε Κύπρο και εξωτερικό

Τέλος, μέσα από ένα δίκτυο συνεργατών, μπορούμε να συμβουλεύσουμε και να προτείνουμε συνεργάτες για σπουδές σε χώρες όπως:

  1. Ηνωμένο Βασίλειο
  2. Ολλανδία
  3. Τσεχία
  4. Βουλγαρία
  5. Ιταλία
  6. Ισπανία
  7. Ιρλανδία
  8. Ελβετία

Ποιος είναι ο Κυριάκος Κλεάνθους;

Ο Κυριάκος Κλεάνθους σπούδασε αρχικά Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Reading, UK, στο πρόγραμμα MA Diplomacy.

Με την επιστροφή στην Κύπρο και τη συνέχιση της εμπλοκής του στην πολιτική, διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης σε Βουλευτή της Επαρχίας Λεμεσού για 4 έτη και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο που η Κύπρος είχε την Προεδρεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα ήταν επικεφαλής και συντονιστής σε Μαθητική Κίνηση όπου υπήρχε έντονη και καθημερινή επαφή με μαθητές και γονείς. Εκεί διαφάνηκε το τεράστιο κενό στην Συμβουλευτική που υπήρχε για τα πιο μικρά παιδιά και μπήκε η ιδέα αυτού που υπάρχει σήμερα.

Με αυτό το δεδομένο, προχώρησε σε δεύτερο μεταπτυχιακό στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλευτική από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και από το τέλος του 2016 διατηρεί Γραφείο Επαγγελματικής και Σχολικής Συμβουλευτικής με έδρα τη Λεμεσό και γραφείο στην Πάφο, ενώ πολύ συχνά κάνει και διαδικτυακές συναντήσεις με παιδιά από όλη την Κύπρο.

Φόρμα Επικοινωνίας

.