Μαθητές

Επαγγελματική Συμβουλευτική για μαθητές Β’ Λυκείου (16 ετών)

“Προσανατόλισε το Μέλλον σου!” Επικοινωνήστε μαζί μας !

Μία χρονιά που δεν έχει κάποιες αποφάσεις από πλευράς σχολείου με τις επιλογές κλάδου ή μαθημάτων, όμως είναι η χρονιά που κρίνει πολλά αναφορικά με τις προοπτικές του μαθητή. Μία απαιτητική χρονιά, όπου θα πολλά μαθήματα κοινού κορμού μειώνονται και ο μαθητής επικεντρώνεται κυρίως στα 4 ή τα 5 ή και περισσότερα μαθήματα που θα δώσει Παγκύπριες εξετάσεις.

Είναι η χρονιά όπου ο μαθητής πιο ώριμος και πιο σίγουρος για το τι ΔΕΝ θέλει, εργαζόμαστε συμβουλευτικά για τις επιλογές του, εξηγούμε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των σπουδών που φαίνεται να είναι στη λίστα με τα ενδιαφέροντα του, το βαθμό δυσκολίας τους, αλλά κυρίως εξετάζουμε τις προοπτικές της κάθε μίας εξ αυτών.

Σε αυτή την ηλικία, με τις διάφορες προσεγγίσεις που ακολουθούμε στο Κέντρο μας, ενημερώνουμε τον μαθητή για όλα όσα προανέφερα είτε με παρουσιάσεις στη συνάντηση μας, είτε με ενημερωτικό υλικό που στέλνουμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του μαθητή και πολλές φορές προτείνουμε και τα διάφορα ψυχομετρικά εργαλεία (τεστ).

 

Περιληπτικά με τα παιδιά της Β’ Λυκείου:

– Εξετάζουμε όλες τις επιλογές σπουδών που δικαιούται ο μαθητής με τα μαθήματα του και δημιουργούμε μία μικρή λίστα με αυτές που τον ενδιαφέρουν

– Εξετάζουμε τις προοπτικές τόσο για μεταπτυχιακά όσο και επαγγελματικά για τις σπουδές που τον ενδιαφέρουν

– Εξηγούμε το αντικείμενο σπουδών που φαντάζει κάπως άγνωστο όπως π.χ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ναυπηγός Μηχανικός, Πολιτικός Μηχανικός, Εργοθεραπεία, Μαθηματικός, Οικονομολόγος κτλ.

– Είναι η κατάλληλη ηλικία να χορηγήσουμε και τα ψυχομετρικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας – Τεστ Επαγγελματικων Ενδιαφερόντων, Τεστ Προσωπικότητας και τεστ Εργασιακών Αξιών

Φόρμα Επικοινωνίας

.